Copyright 2008 Lyhnosoft Corporation® All rights reserved.

Απαγορεύεται η αντιγραφή, δημοσίευση ή αναπαραγωγή των, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη αναφορά της πηγής.

Παράδειγμα:
Λυχναρόπουλος Κ., 2010. Ενέργεια πάντα και παντού. Στον Καμβά, [blog] 31 Δεκεμβρίου. Διαθέσιμο στο: <http://stonkamva.blogspot.com/2010/12/blog-post.html> [Έγινε πρόσβαση στις 9 Δεκεμβρίου 2011]

Από τη Lyhnosoft Corporation®
________________________________________________________

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009

Τα σχετικά του καπνίσματος

-->
ΚΑΠΝΙΣΜΑ
· ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1940 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΤΟ 1980 ΩΣ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΟΔΑΣ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.
· ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ (10% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-2002 = 27% - 2008) ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ 10 ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ, ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΩΡΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΝΙΖΕΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 90 ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΑ 75-80 ΧΡΟΝΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ 6΄ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ. ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ 20-25 ΤΣΙΓΑΡΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ 2-3 ΩΡΕΣ ΖΩΗΣ.
· ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΤΟ ΑΚΑΥΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ 2000 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΟΠΩΣ ‘ΝΙΚΟΤΙΝΗ’, ‘ΠΙΣΣΑ’ ‘ΥΔΡΟΚΥΑΝΙΟ’ κ.α. ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΕΙ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ 4700 , ΟΠΩΣ ΤΟ ‘CO’ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΑΕΡΙΑ, ΤΑ ΑΝΑΓΟΝΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΕΝΑ ΣΑΚΧΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΥΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ. ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΟΥΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΝΕΦΟΣ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΥΔΡΟΚΥΑΝΙΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΘΗΛΙΟ ΤΩΝ ΠΛΕΥΜΟΝΩΝ. ΑΚΟΜΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΝΟ (ΦΥΤΟ) ΥΠΑΡΧΕΙ 0,24mg Cr2 O3 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ “ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ” ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΙΣΠΝΟΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΟΜΩΣ ΟΣΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΥΤΗ Η ΟΥΣΙΑ, ΟΤΑΝ ΑΝΑΜΙΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΗΓΜΑ ΤΟΥ ΓΥΑΛΙΟΥ, ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ MnO2 (μοβ), CoO (μπλε) κ.α.
· ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΟ CO ΚΑΙ ΤΟ Cr2O3 ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΛΑΒΕΡΟΤΕΡΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΓΟΝΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ, ΚΑΙΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ, ΒΑΡΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ. ΑΚΟΜΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΝΟΗ ΚΑΙ ΕΚΠΝΟΗ, ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΟΛΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΟΓΧΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ.
· ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΕΡΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΤΡΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΦΙΛΤΡΩΝ (ΠΙΠΑΚΙΑ-ΦΙΛΤΡΑΚΙΑ).
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΥΧΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών

Κατεβάστε το άρθρο στον υπολογιστή σας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα πολυδιαβασμένα

Ευχαριστούμε για την ενίσχυση της σελίδας

==================================================================
Ηλιοθερμική Sigma
Φίλτρα νερού, Ηλιακοί θερμοσίφωνες, Θέρμανση με Πετρέλαιο - Αέριο - Υπέρυθρης ακτινοβολίας - Pellet, Εξοικονομητές καυσίμων, Αντισταθμιστές ενέργειας πετρελαίου - αερίου, Προϊόντα Οργόνης - SCALAR, Οικολογικά προϊόντα, Μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, Μετρήσεις ποιότητας νερού.
==================================================================
Element Sound
Επίσης αναλαμβάνουμε και ηχητική κάλυψη Μουσικών Σχολείων, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων καθώς και μελέτη και εγκατάσταση ηχητικών....
Τηλεφωνήστε για μια δωρεάν ακρόαση ή ηχητική μελέτη του χώρου σας για το Βόλο και την περιοχή της Θεσσαλίας στο κινητό: 6980122755 και στο email: kotsikos@hotmail.com
==================================================================
Αισθητικός Ποδολογίας
Φροντίδα και αντιμετώπιση προβλημάτων των κάτω άκρων. Διάγνωση παθήσεων που χρίζουν ιατρικής παρακολούθησης..
=========================================================================
E-Shop
Για να μπείτε στην κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ
Για αγορά φτηνών αλλά όχι φτηνιάρικων εργαλείων Πατήστε εδώ
Για αγορά φωτοβολταϊκών Πατήστε εδώ
Για αγορά δώρων Πατήστε εδώ
Για να βρείτε τις τρελές προσφορές της κάθε Κυριακής Πατήστε εδώ
Για τις ειδικές προσφορές του καταστήματος Πατήστε εδώ
Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊοντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι ή πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το E Shop
=========================================================================
Medi-shop.gr
Το medi-shop.gr είναι η ηλεκτρονική συνέχεια της εταιρείας HaMed – ΧΑΛΑΜΠΑΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ Ιατρικά Νοσοκομειακά είδη, που ιδρύθηκε το 1980 και μέχρι σήμερα συνεχίζει τη δυναμική παρουσία της στον χώρο της υγείας, εκπροσωπώντας κορυφαίους οίκους του εξωτερικού και προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Με οδηγό την εμπειρία και την τεχνογνωσία 30 ετών, η εταιρεία μας διακινεί ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και κλινικές σε όλη την Ελλάδα, όπως επίσης και σε λοιπούς Δημόσιους Οργανισμούς, όπως ΕΚΑΒ, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, διαγνωστικά κέντρα, κ.α. Αναλαμβάνουμε τον πλήρη εξοπλισμό και την τεχνική υποστήριξη (Service) ιδιωτικών ιατρείων, κέντρων φυσιοθεραπείας & ινστιτούτων αισθητικής.
=========================================================================
Οι παραπάνω κάρτες δεν στοχοποιούν τον παρόντα διαδικτυακό χώρο προς εμπορική κατεύθυνση και δεν αφήνεται να εννοηθεί ότι, ο διαχειριστής της σελίδας χρησιμοποιεί τα παραπάνω προϊόντα και υπηρεσίες, προς διαφημιστικούς σκοπούς.