Κυριακή, 3 Μαΐου 2009

Το μενού του άγχους

Το μενού του άγχους
Φαίνεται ότι το άγχος στη ζωή μας παίζει και τον ρόλο διατροφολόγου, καθώς μελέτη που εκπόνησαν Έλληνες ερευνητές έδειξε ότι όσο πιο αγχωμένοι είμαστε τόσο περισσότερο το ρίχνουμε στα λιπαρά και στα γλυκά. Αποτέλεσμα, ένας φαύλος κύκλος, καθώς αγχωνόμαστε ακόμα περισσότερο κοιτάζοντας τη ζυγαριά μας. Όπως σημειώνεται στη μελέτη, άνδρες και γυναίκες των οποίων το άγχος δεν χτυπούσε “κόκκινο” φάνηκαν να προτιμούν πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές, κάτι που δεν συνέβαινε με όσους ζούσαν υπό το ζυγό του στρές. Στις γυναίκες, μάλιστα, ένα διατροφικό πρότυπο που βασιζόταν στη χορτοφαγία φάνηκε να υιοθετείται μόνο από όσες δεν βίωναν έντονο άγχος, ενώ στους άνδρες το άγχος φάνηκε να σβήνει από το “διατροφικό χάρτη” της ζωής τους τα όσπρια, τα δημητριακά, αλλά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά. Ωστόσο, αξιοσημείωτο ότι τόσο στους άνδρες με λίγο άγχος, όσο και σε εκείνους με έντονα συμπτώματα στρες, το αλκοόλ φάνηκε να αποτελεί αναπόσπαστo κομμάτι του καθημερινού μενού τους.
Κωνσταντίνος Λυχναρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα πολυδιαβασμένα