Στον ΚαμβάCanvas in EnglishΚατεβάστε προγράμματα της Lyhnosoft CorporationΕπιστημονικές και διαδικτυακές έρευνες υγείαςΚαταγραφές διατροφικών πληροφοριών από καθημερινά προϊόνταΑγορά κατασκευών οικονομίας της Lyhnosoft Corporation

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Τα σχετικά του καπνίσματος

-->
ΚΑΠΝΙΣΜΑ
· ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1940 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΤΟ 1980 ΩΣ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΟΔΑΣ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.
· ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ (10% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-2002 = 27% - 2008) ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ 10 ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ, ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΩΡΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΝΙΖΕΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 90 ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΑ 75-80 ΧΡΟΝΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ 6΄ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ. ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ 20-25 ΤΣΙΓΑΡΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ 2-3 ΩΡΕΣ ΖΩΗΣ.
· ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΤΟ ΑΚΑΥΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ 2000 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΟΠΩΣ ‘ΝΙΚΟΤΙΝΗ’, ‘ΠΙΣΣΑ’ ‘ΥΔΡΟΚΥΑΝΙΟ’ κ.α. ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΕΙ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ 4700 , ΟΠΩΣ ΤΟ ‘CO’ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΑΕΡΙΑ, ΤΑ ΑΝΑΓΟΝΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΕΝΑ ΣΑΚΧΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΥΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ. ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΟΥΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΝΕΦΟΣ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΥΔΡΟΚΥΑΝΙΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΘΗΛΙΟ ΤΩΝ ΠΛΕΥΜΟΝΩΝ. ΑΚΟΜΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΝΟ (ΦΥΤΟ) ΥΠΑΡΧΕΙ 0,24mg Cr2 O3 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ “ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ” ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΙΣΠΝΟΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΟΜΩΣ ΟΣΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΥΤΗ Η ΟΥΣΙΑ, ΟΤΑΝ ΑΝΑΜΙΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΗΓΜΑ ΤΟΥ ΓΥΑΛΙΟΥ, ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ MnO2 (μοβ), CoO (μπλε) κ.α.
· ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΟ CO ΚΑΙ ΤΟ Cr2O3 ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΛΑΒΕΡΟΤΕΡΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΓΟΝΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ, ΚΑΙΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ, ΒΑΡΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ. ΑΚΟΜΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΝΟΗ ΚΑΙ ΕΚΠΝΟΗ, ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΟΛΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΟΓΧΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ.
· ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΕΡΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΤΡΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΦΙΛΤΡΩΝ (ΠΙΠΑΚΙΑ-ΦΙΛΤΡΑΚΙΑ).
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΥΧΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα πολυδιαβασμένα